Abdi İbrahim’in yüzüncü yıl kutlamaları kapsamında Türk sanatseverlerle buluşturduğu Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi; İstanbul’da gördüğü yoğun ilginin ardından şimdi de kapılarını Ankaralı sanatseverler için açtı.
16 Ekim-3 Ocak tarihleri arasında da Ankara CerModern’de sanatseverlerle buluşacak olan sergide, Vincent Van Gogh’un en ünlü eserleri, izleyiciyi ışık, renk ve ses senfonisinin içine alacak.
Abdi İbrahim, 100.kuruluş yıldönümünü dünyanın en büyük ressamlarından biri olarak kabul edilen Van Gogh’un eserlerini bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş yepyeni bir formatta sunan etkileyici bir sergiyle kutluyor.
Sanat, bilim ve teknolojiyi yenilikçi bir şekilde harmanlayan ve bu özelliğiyle Abdi İbrahim’in 100 yıllık bakış aısını yansıtan sergi, izleyiciyi alışılageldik müze kavramının ötesine geçirerek, Van Gogh’un en ünlü eserlerini bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş yepyeni bir formatta, resmin hikayesinin içinde bir yolculuğa çıkarıyor.
Açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayarak 150.000’i aşkın kişiyi ağırlayan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi, 15 Mayıs’ta İstanbul’daki gösteriminin sona ermesinin ardından 16 Ekim tarihinde Ankara CerModern’de ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Dahi ressam Van Gogh’un en ünlü eserlerini, 3000’in üzerinde dijital imajla çerçevenin içinden çıkaran ve izleyicilerine klasik müze gezisinin çok ötesinde bir deneyim yaşatan sergi, 3 Ocak 2013 tarihine kadar Ankaralı sanatseverlere resim, müzik ve edebiyatı harmanlayarak sunacak.
Van Gogh Alive’da “Çalışan Adam” , “Yeşilşimsi Bir Başlık Giymiş Yaşlı Köylü Kadını” , “Çiçek Açmış Erik Ağacı”, “Gri Şapkalı Otoportre”, “Vazoda 12 Ayçiçeği”, “Vincent’in Yatak Odası”, “Teras Kafe”, “Sandalye ve Pipo”, “Ren Nehrinde Yıldızlı Bir Gece”, “Süsen Çiçekleri”, “Buğday Tarlası ve Kargalar”, “Kırmızı Üzüm Bağı”, “Sargılı Kulaklı Otoportre” gibi bir döneme damgasını vurmuş eserler yer alıyor.
Van Gogh’un hikayesini anlatmak için seçilen müziklerden bazıları şöyle: Handel-Sarabande, Edouard Lalo-Piano Concerto 1.Movement I, Gus Viseur-Coeur Vagabond, Barber-Bubamara (Vivaldi versiyonu), Arvo Part-Fratres For Cello And Piano, Carl Nielsen-String Quartet in D minor 1883, Sakura “Cherry Blossoms”, Geleneksel Japon Klasik Koto Müziği, John Zorn- Kiev 3 (çello), Camille Saint.
Fotoğraflar için http://on.fb.me/QlhFee